Raudan ja superoksidin vaikutus liuenneen orgaanisen aineen hajoamiseen

Viime aikoina kiinnostus liuenneen orgaanisen aineen (DOM) ja raudan välisen vuorovaikutuksen ymmärtämiseen on lisääntynyt. Erityisesti raudan vaikutusta DOM:n hajoamiseen ei tunneta tarkasti. Monien bakteerien tiedetään tuottavan solun ulkopuolelle superoksidia, joka voi muodostaa vetyperoksidia....

Täydet tiedot

Bibliografiset tiedot
Päätekijä: Näsi, Marja-Terttu
Muut tekijät: Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta, Faculty of Sciences, Bio- ja ympäristötieteiden laitos, Department of Biological and Environmental Science, Jyväskylän yliopisto, University of Jyväskylä
Aineistotyyppi: Pro gradu
Kieli:fin
Julkaistu: 2018
Aiheet:
Linkit: https://jyx.jyu.fi/handle/123456789/62946