Digitaalisten oppimisalustojen vaikutus aikuiskoulutuksen oppimistuloksiin - Nurkkanen, Mirella (2024)
Digitalisaation seurauksena digitaaliset oppimisalustat ovat yleistyneet aikuiskoulutuksessa, vaikuttaen myös oppimiseen. Tässä tutkielmassa tarkastellaan, miten digitaaliset oppimisalustat vaikuttavat aikuiskoulutuksen oppimistuloksiin oppimismotivaation näkökulmasta. Kysymystä lähestytään kahdella tapaa, tarkastellen oppimisalustojen yleisiä vaikutuksia oppimismotivaatioon, sekä motivaatiota tukevien ja heikentävien alustojen ominaisuuksien kautta. Tulosten perusteella voidaan nähdä, että digitaalisten oppimisalustojen käyttö aikuiskoulutuksessa vaikuttaa merkittävästi oppimismotivaatioon ja oppimistuloksiin.