"Hallituksen tavoitteena on reilun ja avoimen kilpailun edistäminen" : aineistolähtöinen sisällönanalyysi Petteri Orpon hallituksen esityksestä alkoholilain muuttamiseksi - Virtanen, Essi (2024)
Tutkielma on aineistolähtöinen sisällönanalyysi "Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi alkoholilain 17 ja 26 §:n muuttamisesta (HE 7/2024 vp)". Lakiehdotuksessa alkoholijuomien vähittäismyyntiä koskevia säännöksiä esitetään muutettavaksi sallimalla luvanvaraiseen vähittäismyyntiin enintään 8,0 prosenttiset käymisteitse valmistetut alkoholijuomat. Tutkielman tavoite on selvittää, millaisia perusteluita alkoholilain muutokselle esitetään hallituksen esityksessä. Analyysiosiossa olen jakanut hallituksen esityksestä löytyvät havainnot kolmeen alalukuun ja kytken analyysin tulokset laajempaan yhteiskunnalliseen kehykseen.