Suolan saannin yhteys systoliseen ja diastoliseen verenpaineeseen yli 55-vuotiailla - Lehmus, Nea (2024)
Tämän systemaattisen kirjallisuuskatsauksen tarkoituksena oli selvittää, onko ruokavaliosta saadulla suolalla yhteys yli 55-vuotiaiden systoliseen ja diastoliseen verenpaineeseen. Aihe on kansanterveyden näkökulmasta keskeinen, sillä korkea verenpaine on kasvava maailmanlaajuinen haaste, joka lisää ennenaikaisia kuolemia sekä sydän- ja verisuonisairauksien riskiä.