Luenta Siiri Enorannan teoksen Maailmantyttäret (2022) Maailmankodin luonnosta materiaalisen ekokritiikin ja affektiivisuuden näköaloista - Ijäs, Linda (2024)
Tässä maisterintutkielmassa tarkastellaan Siiri Enorannan nuortenkirjan Maailmantyttäret (2022) päähenkilöiden affektiivisuutta kohdistuen Maailmankodin miljöön luontoon. Tutkielman teoreettinen viitekehys sekä sen sisältämistä teorioista ja suuntauksista sovelletut tulkintamenevät muodostuvat materiaalisesta ekokritiikistä, Gilles Deleuzen affektiteoriasta ja Silvan Tomkinsin affektiteoriasta sekä affektiivisesta kirjallisuudentutkimuksesta. Tutkielman metodina on kontekstuaalinen lähiluku. Metodi on mahdollistanut intensiivisen tulkinnan kertomuksen ekokriittisistä ja affektiivisista ominaisuuksista.