Narsististen piirteiden yhteys työriippuvuuteen : muuntaako johtaja-asema tätä yhteyttä? - Niemistö, Kia; Lummaa, Vilma; Svens, Roosa (2024)
Työriippuvuudella tarkoitetaan henkilön hallitsematonta työntekoa ja pakonomaista työn murehtimista, mistä aiheutuu haittaa yksilölle sekä hänen lähipiirilleen. Työriippuvuus on yksi yleisimpiä riippuvuuksia, ja se voi altistaa esimerkiksi heikommalle työstä palautumiselle ja työuupumukselle. Tämän tutkimuksen tavoitteena on selvittää narsististen piirteiden yhteyttä työriippuvuuteen ja sitä, onko yhteydessä eroa johtotehtävissä työskentelevien ja muiden työntekijöiden välillä. Narsististen piirteiden, kuten korostuneen ihailun tarpeen ja ylimielisen käyttäytymisen, on havaittu linkittyvän eri riippuvuuksiin, muun muassa työriippuvuuteen. Lisäksi aiemmissa tutkimuksissa on löydetty yhteys johtoasemassa työskentelyn ja työriippuvuuden väliltä. Tutkimus on toteutettu Jyväskylän yliopistossa osana kansainvälistä työriippuvuuden tutkimushanketta (Global Research On Work Addiction). Aineisto kerättiin Webropol-kyselylomakkeella touko–elokuussa 2023. Kyselyyn vastasi yhteensä 1558 henkilöä, joista lopulliseen analyysiin otettiin mukaan 1418 vastaajaa. Tutkittavista 28,4 % työskenteli johtotehtävissä. Työriippuvuutta mitattiin Bergen Work Addiction Scale -kyselyn seitsemällä väittämällä, ja narsistisia piirteitä arvioitiin Dirty Dozen -mittariin perustuvalla neljällä väittämällä narsistisuudesta. Narsistisuuden ja työriippuvuuden yhteyttä sekä johtaja-aseman muuntavaa vaikutusta mitattiin hierarkkisen lineaarisen regressioanalyysin avulla. Tulokset viittasivat siihen, että narsistiset persoonallisuuspiirteet selittivät 3,1 % työriippuvuuden vaihtelusta. Johtaja-asema ei muuntanut narsistisuuden ja työriippuvuuden välistä yhteyttä eli eri asemissa työskentelevillä yhteys oli samanlainen. Johtoasemalla oli kuitenkin positiivinen yhteys sekä narsistisuuteen että työriippuvuuteen. Tästä voi päätellä, että mitä enemmän vastaajalla ilmeni narsistisia piirteitä, sitä korkeampaa työriippuvuutta he raportoivat. Tutkimuksen tulokset olivat yhdenmukaisia aiempien tutkimusten havaintojen kanssa narsistisuuden yhteyksistä työriippuvuuteen ja johtaja-asemaan. Lisäksi tutkimus tarjoaa tarkentavaa tietoa työriippuvuuden ja narsistisuuden yhteydestä suomalaisessa kontekstissa. Käytännössä tutkimustuloksia voidaan hyödyntää organisaatioiden työhyvinvoinnin parantamisessa. Tulosten pohjalta voidaan kehittää kohdennettuja työterveyspalveluita työriippuvuuden ehkäisemiseksi ja työntekijöiden jaksamisen tukemiseksi.