Sodan visualisointi länsimaisessa mediassa : Ukrainan ja Gazan sotien samankaltaisuudet ja eroavaisuudet - Rissanen, Tea (2024)
Tutkielmassa tarkastellaan, kuinka länsimainen media visualisoi sotaa. Lähteinäni on toiminut Helsingin Sanomat, Yle, BBC, Guardian ja New York Times. Lisäksi tarkastelen sitä, eroaako näiden medioiden käsittely aiheesta, jos sota on eurooppalainen verrattuna ei-eurooppalaisiin konflikteihin. Valitsin ajankohtaisuuden vuoksi Ukrainan ja Gazan sodat. Tutkimusaineisto koostuu 14.03-17.03.2024 mainittujen medioiden verkkosivuilta kerätyistä visuaalisista aineistoista. Toteutin kerätylle aineistolle sisällön analyysin. Usein uutisointi on laajalle yleisölle ainoa kosketuspinta sota-alueille ja tämän takia sotauutisoinnin tutkiminen on tärkeää. Sotauutisointi on usein käytännöllisesti haastavaa, sillä tilanteet muuttuvat nopeasti ja pääsy alueille on epävarmaa. Kulttuuriset erot ja poliittiset näkökulmat voivat vaikuttaa siihen, kuinka aiheita käsitellään. Etenkin visuaalisia esityksiä on tutkittu vielä verrattain vähän.