Huijauksenestot käyttöjärjestelmän ytimessä : tarkoitukset ja riskit - Kaseva, Joakim (2025)
Tämä tutkimus käsittelee käyttöjärjestelmän ytimen huijauksenestojärjestelmien tarkoitusta ja niistä käyttäjille mahdollisesti aiheutuvia ongelmia. Tutkimus perustuu katsaukseen viimeaikaisista aihetta käsittelevistä tutkimuksista. Tulokset osoittavat, että ytimen huijauksenestojärjestelmät muistuttavat huomattavasti piilohallintaohjelmia, herättäen vakavia yksityisyys- ja tietoturvahuolia. Tutkimuksessa ehdotetaan käyttäjän turvallisuuden priorisoimista, jolloin huijauksenesto tulisi kehittää ytimen sijaan ensisijaisesti palvelinpuolella.