Hallituskoalitioiden vaikutus EU-politiikkaan Marinin & Orpon hallitusohjelmissa - Kauppinen, Siiri (2024)
Tämä tutkielma tutkii hallituskoalitioiden vaikutusta Suomen ajamaan EU-politiikkaan. Vaikutusta tutkitaan Sanna Marinin sekä Petteri Orpon vuosien 2019 ja 2023 hallitusohjelmissa, EU:n sisäpolitiikkaa, rahoitusta, maahanmuuttopolitiikkaa sekä ilmastopolitiikkaa käsittelevien teemojen avulla. Aineistosta on etsitty sekä yhtäläisyyksiä ja eroja.