Saudi-Arabian autoritaarinen hallinto tarkasteltuna sultanismin teorian näkökulmasta - Nieminen, Janne (2024)
Saudi-Arabia on sinä aikana, kun Mohammed bin Salman on ollut kruununprinssi tehnyt merkittäviä yhteiskunnallisia ja taloudellisia reformeja, jolla on yritetty kohottaa maan julkista kuvaa. Tästä huolimatta Saudi-Arabia on edelleen autoritäärinen maa, jossa tapahtuu räikeitä ihmisoikeusrikkomuksia. Tutkielman tarkoitus on tarkastella Saudi-Arabian autoritääristä systeemiä tarkemmin. Suomessa Saudi-Arabiaa liittyvää tutkimusta on hyvin vähän. Ihmisoikeuskysymyksissä Suomi on sitoutunut EU:n linjan mukaisesti edistämään naisten, lasten ja uskonnollisten vähemmistöjen aseman parantumista.