Diskurssianalyysi Sanna Marinin ja Petteri Orpon hallitusohjelmien hyvinvointivaltiopuheesta - Hatakka, Helmi (2024)
Tutkielmani käsittelee Sanna Marinin (2019) ja Petteri Orpon (2023) hallitusohjelmien hyvinvointivaltiopuhetta diskurssianalyysin avulla. Etsin ja analysoin tutkimuskysymysteni mukaisesti 1) millaisia hyvinvointivaltiodiskursseja hallitusohjelmista löytyy? ja 2) miten hyvinvointivaltiodiskurssit vaikuttavat poliittisen todellisuuden ja hyvinvointivaltion ymmärtämiseen sekä rakentumiseen? Tutkielman tarkoituksena on ymmärtää laajemmin hyvinvointivaltion ylläpitoon, rakentumiseen ja tuottamiseen liittyvät poliittiset merkitykset ja kielenkäytön aspektit.