Kiristyshaittaohjelmien kehittäjien toimintatavat ja motiivit - Santamäki, Sami (2024)
Tutkielmassa tarkastellaan kiristyshaittaohjelmien kehittäjien toimintatapoja ja motiiveja. Työ tutkii, keitä nämä kehittäjät ovat, miten heidän toimintansa on kehittynyt ja millaisia motiiveja heidän toimintansa taustalla yleensä on. Erityisesti tarkastellaan taloudellisia ja poliittisia motiiveja, jotka muodostavat perustan kiristyshaittaohjelmien kehittämiselle. Lisäksi tutkielmassa käsitellään kiristyshaittaohjelmien kehitystä ja sen taustalla olevia teknologisia sekä toiminnallisia muutoksia.