Rhetoric or Reality? Examining Responsibility Reporting in Finnish Sport Federations - Haavisto, Leea (2024)
Tässä pro gradu -tutkielmassa tarkastellaan, kuinka suomalaiset urheiluliitot viestivät sitoutumisestaan yhteiskuntavastuuseen heidän vastuullisuusohjelmiensa kautta ja vertaillaan näitä käytäntöjä kansainvälisiin standardeihin, kuten GRI, ISO ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteet. Tutkimuksessa käytettiin laadullista sisällönanalyysiä, ja analyysissä hyödynnettiin ATLAS.ti-ohjelmistoa, joka mahdollisti vastuullisuusohjelmien systemaattisen tarkastelun. Sisällönanalyysin avulla tunnistettiin keskeiset teemat, ristiriidat ja kontekstisidonnaiset ominaisuudet. Tämä lähestyminen auttoi ymmärtämään syvällisemmin suomalaisen urheilusektorin vastuullisuuskäytäntöjä.