Taidelähtöiset menetelmät vuorovaikutuksen tukena Parasta Lapsille ry:n leiritoiminnassa - Ahonen, Amalia (2024)
Tutkielmassa pyrin selvittämään kuinka Parasta Lapsille ry:n leiriohjaajat voivat taidelähtöisillä menetelmillä edistää leiritoiminnan vuorovaikutustavoitteita. Päätutkimuskysymystä tukevat kolme alatutkimuskysymystä 1) Kuinka taidelähtöisillä menetelmillä voidaan vahvistaa ohjaajien ja lasten välistä vuorovaikutusta? 2) Miten ohjaajat voivat taidelähtöisillä menetelmillä edistää lasten ryhmäytymistä ja turvallisen ilmapiirin rakentumista? 3) Mitä osaamista taidekasvattaja voi tuoda ohjaajatiimiin ja mikä on hänen roolinsa tiimissä? Tutkielma keskittyy ohjaajien näkemyksiin aiheesta ja leiriläiset eivät ole tutkimuksen kohteena.