Periytyykö koulutus? : yliopisto-opiskelijoiden koettu luokka-asema ja luokkataustan vaikutukset opinnoissa - Marin, Saga (2023)
Tämän kandidaatintutkielman tehtävänä on selvittää, miten yliopisto-opiskelijat ovat kokeneet luokkataustansa vaikuttaneen opinnoissaan. Tutkielman tarkoituksena on tuottaa tietoa siitä, miten opiskelijat kokevat oman luokkataustansa ja onko se vaikuttanut opintoihin hakeutumiseen sekä opinnoissa suoriutumiseen. Tutkielmassa olen kiinnostunut siitä, onko akateemisista perheistä tulevien sekä työläistaustaisten perheistä tulevien opiskelijoiden kokemuksissa eroja tai samankaltaisuuksia. Käsittelen yhteiskuntaluokkaa koetun luokka-aseman kautta, ja tarkastelen opiskelijoiden kokemuksia erityisesti pääomakäsitteen kautta. Tutkielmassa analyysimenetelmänä on käytetty teoriaohjaavaa sisällönanalyysiä. Aineistona on käytetty valmista aineistoa FSD2542 Opiskelijoiden luokka-asema: kirjoitusaineisto 2009-2010 (Jokela, 2010), jossa on analysoitu yhteensä kymmentä vastausta.