Kuolemateema Mikko Salosen pienoisveistoksissa : symbolismi ja psykoanalyyttinen tausta - Sirviö, Anna (2024)
Tutkimus tarkastelee kuoleman teemaa nykytaiteessa tamperelaisen taiteilijan Mikko Salosen teosten kautta. Kyseessä on tapaustutkimus, jossa analysoidaan Salosen kuolema-aiheisia teoksia symboliikan näkökulmasta sekä pohditaan, miten visuaaliset keinot ilmentävät kuoleman teemaa. Tutkimus hyödyntää psykobiografista näkökulmaa taiteilijan tiedostamattoman maailman tulkitsemiseksi.