Suuri tarina - narratiivinen analyysi Kiinan sosiaalisesta luottoluokitusjärjestelmästä - Saranpää, Sofia (2024)
Kiinassa käytettävät teknologisen valvonnan muodot uhkaavat ihmisoikeuksia ja yksityisyydensuojaa. Yksi näistä valvonnan muodoista on vuonna 2014 virallisesti lanseerattu sosiaalinen luottoluokitusjärjestelmä, joka kategorisoi ja pisteyttää kansalaisia taloudellisen ja moraalisen käyttäytymisen perusteella. Kiina on pyrkinyt rakentamaan omaa narratiivista todellisuuttaan järjestelmän tarpeellisuudesta ja moraalisesta hyvyydestä, vaikka se rikkoo räikeästi kansalaisten yksityisyyttä.