Pythonin ja Javan käyttö web-kehityksessä : kompleksisuus ja sovelluskehykset - Hämäläinen, Juho (2025)
Tässä tutkielmassa käydään läpi Javan ja Pythonin käyttöä web-kehityksessä. Ohjelmointikielten kompleksisuutta vertaillaan Halstead-metriikalla. Pythonin sovelluskehyksistä tarkastellaan Djangoa ja Flaskia, ja Javalta vastaavasti Spring Bootia ja Micronautia. Sovelluskehyksien ja ohjelmointikielten vertailun avulla pyritään saamaan kuva ohjelmointikielien vahvuuksista ja heikkouksista web-kehityksessä.