Vliânie vojny Rossii v Ukraine na strategičeskoe upravlenie i krizisnoe reagirovanie v kompanii Stora Enso (Venäjän Ukrainassa käymän sodan vaikutus Stora Enso oyj:n liiketoimintastrategioihin ja kriisinhallintakäytäntöihin) - Gukov, Anna-Sofia; Kivari, Elina (2024)
Helmikuussa 2022 Venäjän hyökkäys Ukrainaan järkytti maailmaa ja nosti esiin laajempia kysymyksiä Venäjän lainsäädännöstä ja ulkopolitiikasta. Konflikti johti laajoihin talouspakotteisiin Venäjää vastaan, ja länsimaat tukivat Ukrainaa taloudellisesti sekä sotilaallisesti. Sosiaalisessa mediassa heräsi keskustelu konfliktin syistä, kuten Euroopan turvallisuusjärjestyksen kehityksestä ja Naton laajentumisesta. Venäjä piti Naton laajentumista uhkana turvallisuudelleen, mikä vahvisti sen hallinnon legitimiteettiä ja kansallista itsetuntoa. Tutkielman tavoitteena onkin analysoida Venäjän ja Ukrainan sodan vaikutuksia suomalaisiin metsäteollisuusyrityksiin laajemmin. Erityisesti tutkimuksessa tarkastellaan, miten nämä geopoliittiset muutokset vaikuttavat kansainväliseen kauppaan ja investointeihin, sekä taloudellisiin vaikutuksiin, kuten tuotannon keskeytyksiin ja logistisiin haasteisiin. Sosiaaliset tekijät, kuten työntekijöiden turvallisuus ja hyvinvointi, ovat myös keskeisessä roolissa.