Tekoäly kuvapohjaisessa lajintunnistuksessa - Friman, Eino (2024)
Tämä työ on kirjallisuuskatsaus tekoälyn merkityksestä lajintunnistuksessa. Tavoitteena oli selvittää tekoälyn konkreettisia apuja ja ongelmia lajintunnistuksessa, sekä arvioida tekoälyn kehityksen tulevaisuutta lajintunnistuksessa. Tulokset osoittivat, että vaikka tekoäly ei vielä ole valmis tuote, voi siitä silti olla suurtakin apua monissa tilanteissa. Tekoälymallit osoittautuivat hyödyllisiksi biodiversiteettitutkimuksissa ja ympäristömonitorina.