Viekö tekoäly työmme? : journalistisen työn automatisoituminen ja sen tulevaisuus - Kettunen, Ella (2025)
Generatiivinen tekoäly on tullut 2020-luvulla laajan yleisön saataville, ja sitä on alettu hyödyntää myös journalismissa. Työtehtävien automatisaatiota on kuitenkin tapahtunut ennenkin. Työn taloustieteilijät ovat kehittäneet automaation selittämiseen rutiinisuushypoteesin. Rutiinisuushypoteesin mukaan rutiininomaiset tehtävät ovat sellaisia, jotka ovat kaikkein helpoimpia automatisoida, joten ne siirtyvätkin ensimmäisenä koneille.