CRM- ja ERP-järjestelmän integraation vaikutus tiedonhallintaan ja liiketoimintaprosesseihin - Tepponen, Juho (2024)
Toiminnanohjausjärjestelmät eli ERP-järjestelmät (eng. Enterprise resource planning) ovat pitkään olleet yritysten kulmakivenä yritysten prosesseille ja toiminnalle. Vaikka suuressa osassa ERP-järjestelmiä on asiakkuudenhallintamoduuli (eng. Customer relationship management, lyh. ”CRM”) sisäänrakennettuna, jolla yritykset voivat hallita asiakassuhteita, ovat monet yritykset ottaneet käyttöön erillisen CRM-järjestelmän. Nykytilanteessa useilla yrityksillä järjestelmät ovat pysyneet myös prosesseiltaan ja datan hallinnan osalta erillisinä. Tässä tutkimuksessa tarkastellaan, miten näiden järjestelmien integroiminen toisiinsa sekä prosesseiltaan että datan osalta vaikuttaa yritysten liiketoimintaprosesseihin ja tiedonhallintaan. Tutkielma toteutettiin kirjallisuuskatsauksena. Tutkielman aineistona oli tieteellisiä artikkeleita sekä kirjoja. Artikkeleita tutkimuksessa oli 43 ja kirjoja viisi. Aineiston haussa hyödynnettiin JYKDOK- ja Google Scholar -tietokantoja. Aineiston analyysissä vertailtiin integroitujen järjestelmien eroja itsenäisiin järjestelmiin. Tutkielma osoittaa useita mahdollisia hyötyjä, joita yritykset ja organisaatiot voivat saavuttaa integroimalla järjestelmät toisiinsa. Tutkielmassa huomattiin järjestelmä integraation mahdollistavan tiedonhallinnon tehostumisen ja liiketoimintaprosessien suorituskyvyn paranemisen. Tulosten perusteella voidaan perustella järjestelmien integroimisen hyötyjä ja perustella, miksi järjestelmä integraatio on olennaista tehokkaiden toimintojen saavuttamiseksi.