Brasilialaisten lyömäsoitinten perinteet ja innovaatiot - Kallio, Joel (2024)
Tämä maisterintutkielma käsittelee brasilialaisten lyömäsoitinten perinteitä ja innovaatioita. Karkea jako tutkimuksen perinteisiin brasilialaisiin musiikkikulttuureihin on Brasilian sisällä Koillis-Brasilian Bahian ja Etelän Rio de Janeiron suhteen sekä afrikkalaisten juurten suhteen Kaakkois-Nigeriaan ja Beniniin sekä Angolaan ja Kaakkois-Kongoon. Käsittelen ensin afrobrasilialaisen musiikin perinteitä ja sitten esittelen innovaatioita.