Väkivaltaisen ekstremismin tunnistamisen haasteet verkkokeskusteluissa - Keinänen, Anna-Kaisa (2024)
Internet on muuttanut tapaa, jolla ihmiset kohtaavat, keskustelevat ja rakentavat maailmankuviaan. Samalla se on avannut ovia myös vaarallisille ilmiöille, kuten väkivaltaiselle ekstremismille. Avoimet verkkokeskustelualustat ovat paikkoja, joissa ajatukset voivat radikalisoitua nopeastikin. Internetissä leviävä väkivaltainen ekstremismi uhkaa yksilöiden ja yhteisöjen lisäksi kokonaisia yhteiskuntia ja niiden demokraattisia arvoja. Tässä maisterintutkielmassa tarkastelen miten väkivaltainen ekstremismi näyttäytyy julkisilla suomenkielisillä verkkokeskustelualustoilla. Lisäksi pyrin selvittämään millä tavoin viranomaiset ja järjestötoimijat tunnistavat väkivaltaista ekstremismiä verkossa, minkälaisia työkaluja heillä on käytössään sekä miten yhteistyö eri viranomaisten ja järjestöjen välillä toimii.