Gymnasiestuderandes uppfattningar om sitt motionsbeteende - Puranen, Johannes (2024)
Liikuntasuositusten saavuttavien nuorten osuus vähenee iän myötä lapsuudesta nuoruuteen (Kokko ym. 2021). Tutkimukset ovat osoittaneet, että nuorten fyysinen aktiivisuus laskee merkittävästi siirryttäessä alakoulusta yläkouluun ja jälleen siirryttäessä toiselle asteelle. (Martin ym. 2023). Tämä tutkimus tarkasteli lukiolaisten käsityksiä heidän liikuntatottumuksistaan lukioaikana. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, miten lukiolaiset kuvaavat omia liikuntatottumuksiaan lukioaikana. Tutkimus perustuu laadullisiin haastatteluihin, jotka toteutettiin keväällä 2024 kahdessa Etelä-Suomen ruotsinkielisessä lukiossa. Haastattelut litteroitiin ja analysoitiin laadullisena sisällönanalyysinä.