Könsstereotypier i skolgymnastiken - Westerlund, Anna (2024)
Syftet med denna kandidatavhandling är att granska hur könsstereotypier syns i gymnastikundervisningen i skolan. Gymnastiken är ett ämne som länge undervisats i skilda grupper för flickor och pojkar, vilket på senare tid ifrågasatts. Nuförtiden ökar hela tiden antalet samkönade grupper i gymnastikundervisningen i Finland. Detta eftersom man börjat fundera på om den tidigare modellen med könssegregerade grupper egentligen mest bygger på könsstereotypiska antaganden om flickor och pojkar när det gäller idrott.