Tapaustutkimus ikääntyvästä ihmisestä sosiaalihuollon palvelujärjestelmässä - Peltoniemi, Sari (2024)
Tutkielman tehtävänä oli muodostaa kuvailevan tapaustutkimuksen avulla kuva haavoittuvassa asemassa olevan iäkkään ihmisen oikeuksista ja asemasta sosiaalihuollon palvelujärjestelmässä. Lisäksi tavoitteena oli tarkastella, miten sosiaalihuollon palvelujärjestelmän toiminta vaikuttaa haavoittuvassa asemassa olevan iäkkään oikeuksien ja aseman toteutumiseen. Tutkielman näkökulma keskittyi ihmisoikeuksiin, sillä ne määrittelivät, miten haavoittuvassa asemassa olevien iäkkäiden oikeudet ja asema toteutuivat sosiaalihuollon palvelujärjestelmässä.