Mittauslaitteiston diagnostiikka - Latikka, Säde (2024)
Yritysten informaatioteknologian kasvun myötä teknologiaratkaisujen saatavuus on noussut yhä tärkeämmäksi erityisesti teollisuuden järjestelmissä. Laitteiden virhetilanteista toipuminen käyttää paljon sekä ajallisia että rahallisia resursseja ja lisää niiden haavoittuvuutta. Tämän tutkielman tarkoituksena on taustoittaa ensin diagnostiikan merkitystä virhetilanteista toipumisessa ja niiden ehkäisemisessä. Tämän jälkeen esitellään tapaustutkimus, jossa toteutetaan laitediagnostiikka yrityksen mittauslaitteistoon suunnittelutieteen periaatteiden mukaisesti ja näin antaa ymmärrystä siitä, mitä laitediagnostiikan toteutukseen tarvitaan pohjimmiltaan. Tutkimuksen tuloksena syntyi yrityksen käyttöön mittauslaitteiston diagnostiikkaratkaisun arkkitehtuuri ja toteutettu ohjelma. Toteutusratkaisu toteutettiin yrityksen testiympäristössä ja testausvaiheessa otettiin käyttöön erillisessä laiteympäristössä. Diagnostiikkaohjelman myötä yritys voi saada dataa kohdelaitteesta ja havaita siitä poikkeamia sekä historiatietoa analysoimalla tehdä johtopäätöksiä virhetilanteiden syistä.