“So don't punish me for not being a man” : discourses of female empowerment in the lyrics of Ancient Dreams in a Modern Land by Marina - Peltola, Pinja (2024)
Laulujen sanoitukset heijastavat yhteiskunnan tilannetta, ja niiden kantaaottavat muodot voidaan nähdä jopa yhteiskunnallisena aktivismina. Sukupuolten välisen tasa-arvon sekä muiden poliittisten ja sosiaalisten teemojen nostaminen osaksi populaarikulttuuria on ilmiö, joka on yleistynyt huomattavasti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Erityisesti naisartistit ovat tuoneet yhteiskunnallisia teemoja esille musiikissaan, korostaen feministisen näkökulman tärkeyttä sekä voimaantumisen kokemusta naisena.