Employee CSR (Dis)Engagement: A Young Blue-Collar Perspective - Alasentie, Rasmus (2024)
Yritysten yhteiskuntavastuun (CSR) ja sen hyötyjen tuntemuksen kasvaessa organisaatiot osallistuvat yhteiskuntavastuuseen yhä enemmän. Tämä vaikuttaa työntekijöihin, sillä heillä on usein merkittävä rooli näiden toimenpiteiden toteuttamisessa eri tasoilla, mikä tekee heidän sitoutumisestaan ratkaisevaa yhteiskuntavastuun onnistumiselle. Aiemmat tutkimukset ovat keskittyneet paljon työntekijöiden sitoutumiseen, mutta työläiset ovat jääneet vähemmälle huomiolle. Sinikaulustyö eroaa valkokaulustyöstä, mikä voi vaikuttaa siihen, miten työläiset kokevat yritysvastuun ja osallistuvat siihen. Heidän näkökulmiensa ymmärtäminen on olennaista tehokkaiden yritysvastuustrategioiden luomiseksi koko henkilöstön sitouttamiseen.