Tietomallien linkitysmenetelmät ja rooli linkitysprosesseissa - Ahola, Roope (2024)
Työn tutkimuskysymykset ovat: 1) Miten pienen perehtymisen jälkeen domain-osaajien on mahdollista tuottaa linkittämiseen vaadittava määrittelydokumentti? 2) Miten paljon teknistä osaamista määrittelydokumentin muodostaminen vaatii domain-osaajalta? 3) Mikä on linkityksessä tuotetun määrittelydokumentin jatkohyödynnettävyys toisissa linkityksissä? 4) Mitkä tekijät määrittelydokumenteissa vaikuttavat yhdistetyn datan laatuun?