IoT -järjestelmien käyttöönotto - käyttäjähyväksynnän varmistaminen - Nuutinen, Mikko (2024)
Tämä tutkielma käsittelee IoT-järjestelmien käyttöönottoa organisaatioissa keskittyen erityisesti käyttäjähyväksynnän varmistamiseen. IoT-teknologia tuo mukanaan uudenlaisia mahdollisuuksia tiedon reaaliaikaiseen keräämiseen ja käsittelyyn, mutta sen käyttöönotto on usein haastavaa käyttäjien asenteiden, tietoturvan ja järjestelmän skaalautuvuuden näkökulmasta. Tutkimuksessa kehitettiin IoT-järjestelmiin mukautettu teknologian hyväksyntämalli, joka ottaa huomioon IoT-järjestelmille ominaiset erityispiirteet, kuten koetun luotettavuuden ja tietoturvan. Tutkimuksessa perehdyttiin käyttäjähyväksynnän menetelmiin ja tyypillisiin tietojärjestelmäprojektien haasteisiin, jotka vaikuttavat käyttäjähyväksyntään. Lisäksi etsittiin IoT-ratkaisujen erityispiirteitä, jotka tulisi ottaa huomioon käyttäjähyväksyntää arvioitaessa. Tutkimus tehtiin konstruktiivisella tutkimusotteella. IoT tarjoaa organisaatioille työkalun, jonka avulla voidaan suunnitella käyttäjälähtöisiä käyttöönottostrategioita ja minimoida käyttöönoton riskejä. Tutkielman tulokset voivat auttaa organisaatioita edistämään IoT-järjestelmien sujuvaa käyttöönottoa ja parantamaan teknologian hyväksyntää käyttäjien keskuudessa.