Langattomien sensoriverkkojen haasteet teollisuudessa - Taipale, Tino (2024)
Langattomien sensoriverkkojen laajamittainen hyödyntäminen on arkipäivää monissa sovelluksissa eri aloilla ja niiden avulla saavutettavat hyödyt ovat kiistattomia. Teollisuuden käyttökohteissa langattomiin sensoriverkkoihin kuitenkin kohdistuu lukuisia haasteita ja ongelmia jotka rajoittavat niiden tehokasta ja laajamittaista hyödyntämistä. Tässä pro gradu -tutkielmassa suoritetaan laaja ja systemaattinen kirjallisuuskatsaus teollisuuden sensoriverkoille asettamien haasteiden ja rajoitteiden selventämiseksi.Katsauksen tuloksena huomattiin että langattomat sensoriverkot voivat parantaa prosessien tehokkuutta ja vähentää kustannuksia, mutta ne kohtaavat myös merkittäviä haasteita kun niitä sovelletaan haastavissa teollisuusympäristöissä. Tuloksissa yksilöidään keskeisiä haasteita, kuten ympäristöhäiriöt, sensorinoodien rajoittunut käyttöikä ja laskentateho, sekä IWSN-verkkojen (Industrial Wireless Sensor Network, teollinen langaton sensoriverkko) hallintaan ja käyttöönottoon liittyvät ongelmat. Katsauksen tulokset selventävät teollisuuden haasteita langattomille sensoriverkoille ja sen avulla tutkielma pyrkii myös edistämään langattomien sensoriverkkoteknologioiden kehitystä ja niiden soveltamista eri teollisuudenaloilla tulevaisuudessa.