Syöpäjärjestöjen hyvä periytyvyysneuvonta neuvontahoitajien kokemana - Virtanen, Viliina (2024)
Periytyvyysneuvonta on Syöpäjärjestöjen järjestämä asiakaslähtöinen prosessi, jonka tarkoituksena on selvittää, onko neuvontaan hakeutuneella henkilöllä mahdollisesti periytyvä syöpäalttius eli tavallista suurempi riski sairastua syöpään. Nykyisen arvion mukaan noin 5–10 prosenttiin syöpätapauksista liittyy periytyvä syöpäalttius. Syöpä on yleistyvä kansanterveydellinen sairaus, jonka yleistymiseen vaikuttaa väestön ikääntyminen. Ikääntyminen on merkittävin syövän riskitekijä.