Miehen mitta ja naisen paikka : suomalaisen fraasiston leksikaalinen sukupuolittuneisuus ja mies- ja naiskuva - Virtakangas, Hanna (2024)
Tämä tutkimus paikkaa aukkoa lingvistisen sukupuolentutkimuksen kentällä tarkastelemalla ensimmäistä kertaa suomalaisen fraasiston sukupuolittuneisuutta ja fraasiston rakentamaa mies- ja naiskuvaa. Aineisto on peräisin yli 4 000 fraasia sisältävästä fraasisanakirjasta (SSIS), ja sitä analysoidaan teemoittelun sekä fraasien kirjaimellisten ja kuvallisten merkitysten tarkastelun kautta. Tutkimuskysymyksiä ovat: