Liikuntateknologian vaikutus liikunnalliseen motivaatioon - Mengüs, Selim (2024)
Tutkielmassa tarkastellaan liikuntateknologiaa, motivaatiota ja kuinka liikuntateknologia vaikuttaa liikunnalliseen motivaatioon. Liikunnallisten informaatioteknologioiden suosio on viimeisten vuosikymmenten aikana ollut suuressa kasvussa ja tämän myötä liikuntateknologisten tuotteiden monipuolisuus ja määrä on kasvanut. Liikuntateknologia tarjoaa käyttäjälle monipuolisia hyötyjä, joiden ansiosta käyttäjän motivaatio kyseisen teknologian käyttöön ja sen myötä itse liikuntaa kohti kasvaa. Tässä tutkielmassa pohditaan, minkälaisia hyötyjä liikuntateknologialla on tarjota ja kuinka ne vaikuttavat käyttäjän liikunnalliseen motivaatioon. Informaatioteknologia on jatkuvassa kehityksessä ja tämän myötä liikuntateknologian kehitys ei ole hidastumassa lähitulevaisuudessa. Tutkielman tulokset vastaavat tutkimuskysymyksiin: Miten liikuntateknologioita hyödynnetään? ja Kuinka liikuntateknologiat vaikuttavat käyttäjän liikunnalliseen motivaatioon?