Datan hyödyntäminen juniorijalkapallovalmennuksessa - Kuosmanen, Väinö (2024)
Tässä tutkielmassa tarkasteltiin juniorijalkapallovalmentajien datan hyödyntämistä. Tutkimuskysymys oli, miten jalkapallovalmentajat hyödyntävät dataa valmennuksessaan. Tutkimuksen teoreettinen osuus toteutettiin kirjallisuuskatsauksena ja empiirinen osuus teemahaastatteluina. Teoreettisessa osuudessa käsiteltiin datan hyödyntämistä eri toimialoilla, valmennuksessa sekä erityisesti datan hyödyntämistä jalkapallovalmennuksessa. Empiirisen osion aineisto kerättiin teemahaastattelua hyödyntämällä, ja aineiston analyysissä hyödynnettiin teemoittelua. Haastateltavat olivat erään suomalaisen jalkapalloseuran juniorivalmentajia.