Vapauden ja vastuun tasapaino : autonomian merkitys asiantuntijatyössä - Ellmén, Emma (2024)
Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää asiantuntijatyötä tekevien kokemuksia työn autonomiasta. Tutkimuksessa tarkasteltiin ensinnäkin, millaisia haasteita asiantuntijat kohtaavat liittyen autonomiaan työssään. Lisäksi tutkittiin niitä tekijöitä, jotka tukevat yksilöitä autonomian hallinnassa. Tutkimus on menetelmältään laadullinen, ja sen tarkoituksena on yleistettävyyden sijaan pikemminkin lisätä tietoa ja ymmärrystä autonomian merkityksestä niin asiantuntijatyössä kuin yleisemminkin työelämässä tänä päivänä.