Comparing the differences in the Finnish basic education syllabuses' English sections in the 1980s and 2014 - Päivinen, Aleksandra (2024)
Vuosien vieriessä tutkimusta kielenoppimisesta on kehitetty eteenpäin ja niin on myös opetussuunnitelmia. Tämä tutkielma tutkii perusopetuksen opetussuunnitelman englannin oppimäärän osioita 1980-luvulta ja vuodelta 2014 vertaillen niitä ja etsien niiden merkittävimpiä eroavaisuuksia. Tutkimuksen tarkoituksena on myös selvittää, kuinka kulttuurin siirtoa käsitellään opetussuunnitelmissa.