Kolmion merkilliset pisteet - Köktan, Hasan (2024)
Tämä pro gradu -tutkielma käsittelee kolmion merkillisiä pisteitä, jotka määräytyvät kolmion ominaisuuksien perusteella. Ensimmäisessä osassa käsitellään kolmion peruskäsitteitä, toisessa osassa lukiomatematiikassa yleisesti käsiteltäviä pisteitä, kuten painopiste ja korkeusjanojen leikkauspiste. Kolmannessa osassa keskitytään harvinaisempiin pisteisiin, kuten Napoleonin pisteet ja Fermat’n piste. Tutkielma on suunnattu matematiikan harrastajille ja opettajille.