Oppilaitosten kansallisesti kilpailutetut tieto- ja viestintäteknologiahankinnat Suomessa 2021–2024 - Koistinen, Susanna (2024)
Tutkielma selvittää millaisia kansallisen hankintakynnykset ylittäviä tieto- ja viestintäteknologiahankintoja suomalaiset peruskoulut, lukiot ja ammattioppilaitokset ovat tehneet vuosina 2021–2024, ja millaisia pedagogisia tai muita opettamiseen ja oppimiseen liittyviä ominaisuuksia hankinnoilta etsitään. Tutkielma on osa koulutusteknologian ja julkis-ten hankintojen tutkimusta. Oppilaitosten TVT-hankintojen prosesseja ja sisältöjä on tutkittu Suomessa viime vuosina vähän, vaikka oppilaitosten digitalisaatiosta on käyty paljon kriittistä keskustelua ja julkisilla hankinnoilla on suuri taloudellinen vaikutus valtiolle.