Graafisen käyttöliittymän tyyliopas ja sen noudattamisen ohjelmallinen valvonta - Kari, Henna (2024)
Toimiva ja tyylikäs graafinen käyttöliittymä on tärkeä osa ohjelmistokehitystä ja vaikuttaa merkittävästi käyttäjäkokemukseen ja sen myötä tuotteen laatuun ja kaupalliseen menestykseen. Tehokas käyttöliittymäsuunnittelu puolestaan nojaa toimivaan komponenttikirjastoon ja sen uudelleen käytettäviin, keskenään vuorovaikuttaviin komponentteihin. Kun organisaatiossa useat kehittäjät luovat uusia komponentteja, lopputulos on usein epäyhtenäinen ja kehittäjänsä näköinen. Selkeällä ja ohjelmallisesti testattavalla tyyliohjeistuksella voidaan käyttöliittymien ilmeeseen saada kaivattua yhtenäisyyttä, toimivuutta ja laatua.