Tuottajien ja artistien näkemyksiä musiikkituottajan luovasta tekijyydestä osana populaarimusiikin tuotantoprosessia - Pökkä, Justiina (2024)
Tutkielma tarkastelee musiikkituottajan luovaa tekijyyttä, tämän taiteellista roolia sekä kollektiivisen luovuuden ilmenemistä musiikkituotannon eri vaiheissa. Vaikka tuottajalla on keskeinen rooli tuotantoprosessissa, hänen työnsä jää usein musiikin varsinaisen esittäjän varjoon. Tutkielman tavoitteena on syventää ymmärrystä tuottajan moninaisesta roolista tarkastelemalla sekä tuottajien että artistien kokemuksia ja näkemyksiä luovasta yhteistyöstä. Näin pyritään antamaan monipuolinen kuva siitä, miten tuottajan luova tekijyys muotoutuu ja millainen merkitys sillä on valmiin teoksen syntyyn ja sen laadullisiin ominaisuuksiin.