Sosiaalihuollon arkistosiirtojen metatietojen tulkitseminen ja konversio teknisestä näkökulmasta - Rantanen, Nuutti (2024)
Tässä työssä käsitellään vanhojen sosiaalialan dokumenttiaineistojen arkistosiirtoa yhteiseen ja kansalliseen Kanta-palveluun. Tutkimus on toteutettu tapaustutkimuksena ja tarkastelee Atostek oy:n tekemää arkistosiirtoprojektia tutkittavana kohteena. Projektissa siirrettiin osa Kanta-Hämeen kuntien vanhoista sosiaalihuollon arkistoista Kanta-arkistoon. Tutkimuksen ydin on Kanta-palveluihin siirrettävien vanhojen asiakkuus-, asia- ja asiakasasiakirjan konvertoimisessa sekä metatietojen tulkitsemisessa Kelan vaatimusten mukaiseksi.