Mitä suo suo? : Koskelan suon merkityksiä Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla -trilogiassa - Grünthal, Ilmar (2024)
Maisterintutkielmassa analysoidaan Koskelan suon merkityksiä Väinö Linnan trilogiassa Täällä Pohjantähden alla. Suolla on romaanisarjassa keskeinen osa. Se toimii yhtenä keskeisimmistä motivaattoreista monissa trilogian tapahtumissa ja on elimellisessä osassa Koskelan torppariperheen elinympäristönä kolmen sukupolven ajan. Työssä myös problematisoidaan suolle hahmottuvia merkityksiä ja niiden suhdetta maapallon ympäristöhaasteisiin ja ihmisen asemaan luonnossa.