Työeläkemaksun vakauttaminen: Eläkejärjestelmän maksuperusteisuuden lisääminen - Aarnikko, Oliver (2024)
Tutkielmassa tarkastellaan menetelmiä, joilla Suomen eläkejärjestelmään voitaisiin tuoda maksuperusteisuutta. Maksuperusteisuuden lisääminen Suomen eläkejärjestelmässä on perusteltua riskien jaon näkökannalta. Koska Suomen eläkejärjestelmään osallistuminen on pakollista, niin eläkejärjestelmä jakaa luontaisesti riskiä.