Emotions can get in the way or get you on the way : the effect of offering emotional support for 9th graders in English foreign language classrooms by English teachers - Kilpeläinen, Kristiina (2024)
Tunnetuen tärkeys ja merkitys ihmiselle on tunnistettu jo kauan, mutta sen yhteyksiä opettamiselle ja oppimiselle on alettu tutkia vasta 1980-luvulla ja 1990-luvun alkupuolella (Zembylas, 2003). Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että tunnetuki on merkittävässä roolissa esimerkiksi silloin, kun henkilöllä on vaikeaa henkilökohtaisessa elämässään tai koulussa (Burleson, 2003). Lisäksi tunnetuella on tutkittu olevan positiivisia vaikutuksia opettamiselle ja oppimiselle (Jennings ja Greenberg, 2009).