Hydrophobicity of foam-formed cellulose fiber-reinforced thermoplastic composites - Järvinen, Marjo (2024)
Tässä Pro gradu tutkielmassa tutkittiin vaahtorainaamalla valmistettujen selluloosakuituvahvisteisten termoplastisten komposiittien hydrofobisia, rakenteellisia ja lujuusominaisuuksia. Komposiiteissa käytettiin hydrofobointikemikaaleina maleiinihappoanhydridilla oksastettuja polymeerejä, alkyyliketeenidimeerejä (AKD) ja hartsiestereitä. Vaahtorainaus on uusi menetelmä, joka säilyttää selluloosakuitujen pituuden ja parantaa näin komposiitin lujuutta. Selluloosakuituvahvisteisten komposiittien hydrofobisuuden tutkiminen on tärkeää, koska luonnonkuidut ovat alttiita hajoamiselle.