Technology in teaching and learning English : in-service and pre-service teachers' opinions - Turunen, Aaro (2024)
Tutkielmani tavoitteena on tutkia työssä olevien englannin opettajien ja opettajaopiskelijoiden näkemyksiä ja uskomuksia teknologian käytöstä opetuksessa. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, onko ryhmien välillä eroavaisuuksia ja pohtia, mistä mahdolliset erot voisivat johtua. Tutkimusidea lähti liikkeelle vuonna 2023, kun seurasin mediassa käytävää diskurssia teknologian käytöstä opetuksessa. Uutiset ja keskustelut keskittyivät paljolti opettajien näkökulmiin, joten aloin pohtimaan, onko opettajaopiskelijoilla erilaisia mielipiteitä. Tutkimus on luonteeltaan määrällinen, ja sen aineisto kerättiin lähettämällä kysely Jyväskylän yliopiston ainejärjestölle Magna Carta ry:lle ja useisiin Facebookin englannin opettajien ryhmiin. Aineisto analysoitiin tilastollisen analyysin avulla erilaisia taulukoita ja kuvioita käyttäen. Tutkimuksessa oli myös muutama avoin kysymys, jotka analysoitiin kategorisoimalla aihealueita.