Lastensuojelun asiakirjojen dokumentointi : asiakkaiden näkökulmat ja osallisuutta haastavat tekijät dokumentoinnissa - Huttunen, Piia (2024)
Asiakirjoilla on keskeinen asema sosiaalityössä, sillä niiden avulla luodaan näkyväksi asiakkaan elämää ja perusteita esimerkiksi päätöksentekoon. Asiakirjat mielletäänkin usein viranomaisten käyttöön. Asiakirjat eivät kuitenkaan ole olemassa vain viranomaisia varten, vaan niitä myös luetaan asiakkaiden toimesta. Asiakkaille asiakirjoilla on toisenlainen merkitys kuin viranomaisilla. Tutkielman tavoitteena on tuoda esille asiakirjojen merkitystä asiakkaille sen kautta, minkälaisista näkökulmista he tarkastelevat heistä kirjoitettuja asiakirjoja. Lisäksi tavoitteena on tuoda esille niitä tekijöitä, jotka haastavat asiakasosallisuuden toteutumisen dokumentoinnissa.